[Dom Angielski ul. Chlebnicka 16 w Gdańsku] - Borowski, Jan (1890-1966). ([Gdańsk], 1952)
Przedstawia portal Domu Angielskiego przy ul. Chlebnickiej 16 w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według tematu i działalności autora.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu ołówkiem data i podpis autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Grafika -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Ulice -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- w sztuce