Widok na wieżę kościoła N. P. Maryi i zniszczenia ul. Złotników [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia wieżę kościóła Mariackiego po zniszczeniach wojennych, widok rogu ulic Szklary i Szerokiej. Na pierwszym planie ruiny kamienic przy ul. Złotników, 1945 r.