Widok na wieżę kościoła N. P. Maryi i zniszczenia ul. Złotników - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia wieżę kościóła Mariackiego po zniszczeniach wojennych, widok rogu ulic Szklary i Szerokiej. Na pierwszym planie ruiny kamienic przy ul. Złotników, 1945 r.
Tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie