"Nigdy nie byliśmy kalwinistami, ale czy jesteśmy chrześcijanami?" : przykład Hiszpanii / Carlos Díaz ; tł. Grzegorz Ostrowski. - Diaz, Carlos (1944- )
1. Europa czy euro? 2. Afryka miarą Europy. 3. Hiszpania - między Afryką i Europą. 4. Mieszczaństwo jako podmiot historii. 5. List do Diogneta - przyszłość chrześcijanina.