"Nigdy nie byliśmy kalwinistami, ale czy jesteśmy chrześcijanami?" : przykład Hiszpanii - Diaz, Carlos (1944- ); Ostrowski, Grzegorz (tłumacz) (2004)
1. Europa czy euro? 2. Afryka miarą Europy. 3. Hiszpania - między Afryką i Europą. 4. Mieszczaństwo jako podmiot historii. 5. List do Diogneta - przyszłość chrześcijanina.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Chrześcijaństwo; Religijność; Hiszpania; Artykuł z pracy zbiorowej