[Bank Kupiectwa Polskiego przy ul. Tkackiej 21 w Gdańsku] A. Sliwinski, Danzig Weidengaasse 4. - Sliwinski, Anton (1920)
Przedstawia budynek Banku Kupiectwa Polskiego przy ul. Tkackiej (Gr. Wollwebergasse) 27 w Gdańsku, ok. 1912 r.