Ex Bibliotheca M/S Wieliczka : Navigare Necesse Est / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) ([Wydawca nieznany], 1974)
Herb Wieliczki, po środku nieregularna bryła, na niej sentencja: Navigare Necesse Est, napis u góry obok herbu: Ex Bibliotheca u dołu: M/S Wieliczka. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.