Jeneralny Konsystorz Ewangielicki wszystkim współwyznawcom w Królestwie Polskiem w bratniey miłości chrześciańskiey pozdrowienie swoie zasyła. - Linde, Samuel Bogumił (1771-1847); Diehl, Karol (1765-1831) ([wydawca nieznany], 1828)
Uchwały pierwszego posiedzenia Konsystorza; przytoczony dekret Mikołaja I z 14/25.II.1828 o utworzeniu Konsystorza Generalnego.