Na uroczystość Matki Boskiej Jasnogórskiej organizuje się we wszystkich parafiach dekanatu wielką pielgrzymkę do Częstochowy / Smarzych. - Smarzych, Szczepan (1903-1982) ([s.n.], 1948)
Afisz inf. o pielgrzmyce z lipca 1948 r.