Ioh. Reinhold Forster. Georg Forster. ([Niemcy], 1798)
Przedstawia portret podwójny w popiersiach z profilu Johanna i Georga Forsterów.
U dołu pod kompozycją inskrypcja: Ioh. Reinhold Forster Geb. zu Dirschau in Westpreusen den 22 Octb. 1729. Gestorb. zu Halle den 9 Dec. 1798. Georg Forster Geb. zu Nassenhuben bey Danzig 1754. Gestorb. zu Paris den 19. Jan 1794.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu, biografii portretowanych i techniki.
Keywords: Portrety -- 19 w; Grafika -- Niemcy -- 19 w