Madonna Swarzewska / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1957)
Przedstawia całopostaciową figurę stojącej Madonny z Dzieciątkiem w typie późnogotyckiej rzeźby, otoczonej promienistą mandorlą, na tle morza i sylwetki gotyckiego kościoła.