Starożytne kopalnie krzemienia na ziemiach polskich - Krzak, Zygmunt (1933-2020). (1975)
Region Łysogór i Jury Krakowsko-Częstochowskiej.
Tyt. nagł.
Art. zawiera ilustr.
Keywords: Krzemień -- kopalnie i wydobycie -- Polska -- starożytność; Kopalnie prehistoryczne -- Polska