Pakiet przedsiębiorcy - Ciupiński, Jarosław; Ciupiński, Sławomir; Presspublica (Warszawa : Presspublica sp. z o.o., 2007)
W skład "Pakietu przedsiębiorcy" wchodzą : Mała księgowość -program do prowadzenie księgowości małych i średnich firm oraz wzory umów i formularzy z zakresu prowadzenia firm (rejestracja, działalność handlowa, leasing, sprawy pracownicze, postepowanie cywilne).
Tyt. z etykiety płyty.
Dod. do "Rzeczpospolitej" (209/2007).
Właściciele małych i średnich firm.
Program Mała Księgowość "Rzeczpospolitej" wymaga: Systemu operacyjnego Windows 95/98/Me/NT/2000/XP, minimum procesora 500Mhz, minimum 128 Mb pamięci RAM, minimalnej rozdzielczości ekranu: 800x600 pikseli i 16 bitowa paleta kolorów, 100 MB wolnej przestrzeni dyskowej, drukarki.
Do korzystania z formularzy wymagany jest pakiet MS Office (97/200/XP/2003/2007), w przypadku wzorów w formacie MS Word wystarczający jest program Open Office (wersja wyższa niż 2.0).
Keywords: Rachunkowość -- informatyka; Rachunkowość -- oprogramowanie; Małe i średnie przedsiębiorstwa -- Polska