[Afisz teatralny. Incipit] Kraina uśmiechu : Operetka w 3 aktach Franciszka Lehara - Teatr Muzyczny (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz teatralny informujący o premierze 20.08.1949 r. W rolach głównych znany tenor Opery Poznańskiej i Warszawskiej Adam Raczkowski oraz Felicja Manikowska.
Keywords: Teatr Muzyczny (Gdynia) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.