Radzenie sobie ze stresem w procesie budowania zdrowia / Hanna Makowska, Ryszard Poprawa. - Makowska, Hanna
Zarys historycznej perspektywy badań i konceptualizacji stresu; stres w ujęciu transakcyjnym; udział procesów radzenia sobie w kształtowaniu zdrowia.