"Bezdomność" a współczesne warunki życia : rodzina, społeczność i światowa ekonomia / Dawid L. Schindler ; tł. Wojciech Sadłoń. - Schindler, David L. (1943-2022)
1. W kierunku "cywilizacji miłości". 2. Bezdomność jako stan dzisiejszy. 3. Społeczność a "udomowienie" przestrzeni i czasu. 4. Rodzina, społeczność i społeczna misja Kościoła.