Aleksandra Fredry Świeczka zgasła oraz Antoniego Czechowa Oświadczyny i Niedźwiedź - Górecki, Z. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Plakat trzech komedii wystwionych przez Państwowe Przedsiębiorstwo Imprez Estradowych w Gdańsku delegatura w Bydgoszczy. Na plakacie kwiaty, świece oraz portret kobiety i mężczyzny.
Keywords: Życie artystyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Imprezy artystyczne; Plakat; Plakaty -- 1945-1970.