[Wyspa Spichrzów - ulica Chmielna] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia spichlerze "Soli Deo Gloria", "Woli Łeb", "Wóz Ognisty", "Czterej Rycerze", "Czarny Krzyż", "Madonna", "Szabla", "Czerwone Serce" przy ulicy Chmielnej, widok od strony Motławy, ok. 1920 r.