[Wyspa Spichrzów - ulica Chmielna] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia spichlerze "Soli Deo Gloria", "Woli Łeb", "Wóz Ognisty", "Czterej Rycerze", "Czarny Krzyż", "Madonna", "Szabla", "Czerwone Serce" przy ulicy Chmielnej, widok od strony Motławy, ok. 1920 r.
Tyt. nadany przez katalogującego na podst. przedstawienia. Data, aut. i miejsce wyd. wg inwentarza PAN BG.
Fot. Gd.
Keywords: Spichrze -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie