Aurea Porta Rzeczypospolitej : sztuka gdańska od połowy XV do połowy XVIII wieku / Muzeum Narodowe w Gdańsku. - Treppa, Zbigniew (1960- ). ([wydawca nieznany], 1997)
Plakat wystawy maj-sierpień 1997 w Muzeum Narodowym w Gdańsku.