Goniec Krakowski - Długoszewski, Włodzimierz (1905-1945). (Kraków : Wydawnictwo "Goniec Krakowski", 1939)
Wiadomości z linii frontu, reportaże z podbitych krajów (dokumentacja zabytków), ogłoszenia lokalne.
W 1943, nr 88 odkrycie masowych grobów polskich oficerów w Smoleńsku ; od nr 89 do nr 185 listy ofiar.
Tytuł wg nagłówka.
Od R. 1, nr 51 (29 grudz. 1939) brak informacji o redaktorze.
Od lip. 1944 oznaczenie: Wydanie krakowskie.
Prasa gadzinowa Generalnego Gubernatorstwa (1939-1945)/ Wł. Wójcik. - Kraków, 1988
Początkowo pozorne braki w numeracji (verso s.tyt. w nagł. uwzględnia dni, których dotyczy główny numer).
Wydanie specjalne, wydanie nadzwyczajne.
Keywords: Wojna światowa (1939-1945) -- Polska -- czasopisma; Katyń, Zbrodnia (1940) -- spisy; Jeńcy wojenni polscy -- Związek Radziecki -- spisy; Wojna światowa (1939-1945) -- więźniowie i więzienia Sowietów -- spisy; Kraków (Polska) -- 1900-1945 -- czasopisma; Polska -- 1939-1945 (Okupacja niemiecka i sowiecka) -- czasopisma; Generalne Gubernatorstwo (1939-1945 ; terytorium pod okupacją niemiecką) -- czasopisma; Galicja (region) -- 1900-1945 -- czasopisma; Prasa gadzinowa