Ikona Maryi w nauczaniu pasterskim kardynała Józefa Glempa - Siudy, Teofil (1947- ). (2004)
1. Po śladach maryjnego dziedzictwa Prymasa Tysiąclecia. 2. Matka w tajemnicy Chrystusa. 3. Matka i Królowa w tajemnicy Kościoła i narodu. 4. Odpowiedź synowskiego zawierzenia Matce i Królowej.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Maria -- (matka Jezusa Chrystusa); Glemp, Józef -- (1929-2013); 2001-; 1901-2000; Kult maryjny; Duchowość katolicka; Mariologia; Teologia katolicka; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej