Gdańsk i Sankt Petersburg : społeczne portrety miast partnerskich / red.: Agata Bachórz [et al. ; tł. art. ros. na jęz. pol. Agata Bachórz]. - Karpenok, Stanislav È.; Kopac, Tatiana; Kananowicz, Tatiana (Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2012)
Materiały z konferencji zorganizowanej na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego w październiku 2011 roku.