Don Carlos - Fryderyk Schiller / Zabłocki. - Zabłocki, Jerzy (1927-1993) (Teatr Dramatyczny w Gdyni, 1974)
Plakat premiery, która odbyła się 17 stycznia 1974 r. Plakat przedstawia głównego bohatera dramatu Schillera, księcia Asturii Don Carlosa. Kolorystyka plakatu: czerwień i czerń.