Odyseja I, Scylla i Charybda - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1969)
Przedstawia antyczny statek żaglowy pomiędzy parą potworów: na pierwszym planie po prawej sześć wężowych głów; po lewej paszcza potwora z otwartym pyskiem.
Tyt., sygn. aut. i data dopisane ołówkiem poniżej kompoz. ręką aut. Miejsce wyd. wg działalności aut.