Ex Libris Josef Bittner / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1942)
Przedstawia mężczyznę orzącego pole, u dołu napis: Ex Libris Josef Bittner. Pod wyobrażeniem ołókiem autograf aut. i data.