Ex Libris Román Károly / Károly Román. - Radványi-Román, Károly (1900-1957) (1957)
Krocząca półnaga postać kobieca, z pochodnią w jednej ręce oraz z teczką i ekierką w drugiej, obok niej kroczy gryf z chwiejakami w łapach, napis: Ex Libris Román Károly, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.