Ex Libris Fundacii [!] Wspólnota Gdańska / A. Ulybin. - Ulybin, Alexandr (1970- ). (2009)
Przedstawia lwa czytającego książkę, nad nim półkolem napis: Ex Libris Fundacii Wspólnota Gdańska. W tle wieże kościoła NMP w Gdańsku, na niebie data 2009 i słońce z żaglowcem. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.