'de Stadt Coylang. - Decker, Coenraet (1651-1709) (1676)
Rycina przedstawia dynamiczną panoramę indyjskiego portu Kollam podczas gwałtownego ataku floty Holenderskiej Kompanii Wschodnioindyjskiej w 1661 roku.Widoczne dymiące okręty wojenne i desant żołnierzy na tle egzotycznego krajobrazu z palmami oraz ostrzeliwanego, murowanego fortu.