Ex-Libris Otto Bertschi / F. Bovard. - Bovard, Fortuné (1875-1947) (1947)
W secesyjnym obramowaniu na tle roślin, siedzi kobieta czytająca książkę. Napis u góry: Ex-Libris, u dołu: Otto Bertschi. Sygnatura artysty monogram BF w obrębie kompozycji.