Ex Libris Gianni Mantero K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (s.n.], 1968)
Przedstawia kobietę w długiej sukni z otwartą książką w jednej ręce i parasolem w drugiej. Kapelusz przepasny wstęgą z napisem: Ex Libris, na sukni napis: Gianni Mantero. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.