[Afisz teatralny. Incipit] Fünftes Abonnement. No. 6. Heute Sonntag, den 1. Februar 1818. Der Alte Ueberall und Nirgends. Erster Theil. Ein Schauspiel mit Gesang in 5 Aufzügen, von C. F. Hensler. Musik von Wenzel Müller. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1818)
Afisz przedstawienia "Der Alte Ueberall und Nirgends. Erster Theil. Ein Schauspiel mit Gesang in 5 Aufzügen" Karla Friedricha Henslera, z muzyką Wenzela Müllera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Hensler, Karl Friedrich -- (1759-1825).; Müller, Wenzel -- (1767-1835).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w