Ex Libris De Historia Universitatis Monacensis Dr. Hermann Wiese R. - Rueter, Pam Georg (1906-1998) (1981)
Przedstawia św. Katarzynę trzymającą miecz oparty o połówkę koła, przed którą stoi lew. Sygn. aut. w obrębie kompoz. W otoku napis: Ex Libris De Historia Universitatis Monacensis Dr. Hermann Wiese.