Brama Wysoka na tle Katowni - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdańsk], 1946)
Przedstawia widok na zniszczoną Bramę Wyżynną w Gdańsku od strony ulicy Długiej.
W rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data dzienna: 1946.10.8. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce