Jan Paweł II jako współczesny kontynuator tradycji "starczestwa" - Rybicki, Adam (1967- ) (2006)
1. "Starczestwo" jako mądrość, a nie liczba lat. 2. "Starzec" jako ten, który "jest wybrany". 3. Duch Święty w posłudze "starca". 4. "Jurodstwo" - aspekt "szaleństwa dla Chrystusa". 5. Potrzeba "starca" we współczesnym świecie.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Giovanni Paolo II come un continuatore della tradizione di "starcestvo".
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); Katolicyzm; Autorytet; Artykuł z pracy zbiorowej