[Gdańsk] [Kościół Mariacki] / fot. Tadeusz Wański. - Wański, Tadeusz (1894-1958) (Tadeusz Wański, Fotografik Gdynia ul. Warszawska 5, 1945)
Przedstawia kościół Najświętszej Marii Panny w Gdańsku w trakcie powojennej odbudowy, ujęcie od strony ul. Św. Ducha, ok. 1950 r.