Ex libris Dr. St. Aulich / W. W. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) ([wydawca nieznany], 1960)
Przedstawia rakietę, na której końcu stoi mężczyzna w kontuszu grający na gitarze, wzdłuż rakiety napis: ex libris. U dołu okrąg, w którym znajduje się koń i siedzący mężczyzna w kontuszu, u dołu półkoliście napis: Dr. St. Aulich. Sygnatura artysty i data 8.V.1960 w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.