Ex libris Dr. St. Aulich - Waśkowski, Wacław (1902-1975).; Aulich, Stanisław Adolf (1883-1964). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1960)
Przedstawia rakietę, na której końcu stoi mężczyzna w kontuszu grający na gitarze, wzdłuż rakiety napis: ex libris. U dołu okrąg, w którym znajduje się koń i siedzący mężczyzna w kontuszu, u dołu półkoliście napis: Dr. St. Aulich. Sygnatura artysty i data 8.V.1960 w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwą artysty i symbolem techniki graficznej.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.