Johann Benjamin Dragheim Pastor Catharinaus - Deisch, Matthaeus (1724-1789).; Wessel, Jacob (1710-1780). ([Gdańsk], 1761)
Przedstawia portret w półpostaci Johanna Benjamina Dragheima (1700-1764), pastora kościoła św. Katarzyny w Gdańsku.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu tytuł, inskrypcja pamiątkowa, w lewym i prawym dolnym rogu sygnatura autora: Matth. Deisch Gedani, i autora pierwowzoru: Jac Wessel pinx.
Miejsce i czas powstania na podstawie działalności autora i biografii portretowanego.