Ex Libris Dr. St. Bernatta / CB. - Borowczyk, Czesław (1912-1995) ([wydawca nieznany], 1938)
Żaglowiec na wzburzonym morzu, na niebie ptaki, u dołu kałamarz i pióro. U góry napis na wstędze: Ex Libris Dr. St. Bernatta. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.