Dokumentowanie dorobku kulturalnego i naukowego polskiej diaspory w pracach bibliograficznych Jana Kowalika (1910-2001) - Gołda, Agnieszka (1973- ). (2011)
Słowa kluczowe: diaspora polska, Jan Kowalik, prace bibliograficzne.
Dostępny rownież online.
Streszczenie w języku angielskim i rosyjskim.
Keywords: Kowalik, Jan -- (1910-2001).; Bibliografia -- Polska -- 20 w; Emigracja i imigracja -- aspekt społeczny -- Polska -- 20 w