Procesy przemian w sztuce średniowiecznej : przełom, regres, innowacja, tradycja : studia z historii sztuki / pod red. Rafała Eysymontta i Romualda Kaczmarka. (Stowarzyszenie Historyków Sztuki, 2014)
Materiały z LXII Ogólnopolskiej sesji naukowej SHS, Wrocław, 2013.