Procesy przemian w sztuce średniowiecznej : przełom, regres, innowacja, tradycja : studia z historii sztuki - Eysymontt, Rafał (1959- ).; Kaczmarek, Romuald (1959- ).; Stowarzyszenie Historyków Sztuki (Warszawa : Stowarzyszenie Historyków Sztuki, 2014)
Materiały z LXII Ogólnopolskiej sesji naukowej SHS, Wrocław, 2013.
Pamięci prof. Mieczysława Zlata (1927-2014).
Indeks.
Streszcz. ang. przy ref.
Keywords: Sztuka średniowieczna -- konferencje; Sztuka nowożytna -- konferencje; Sztuka nowożytna -- Polska -- wpływ średniowieczny -- konferencje; Sztuka nowożytna -- Polska -- konferencje