Ex libris Julius Goldmann Jean Kauffmann. - Kauffmann, Jean (1866-1924) (1890)
W ozdobnej ramie oplecionej girlandą kwiatową konsola z przyozdobionym gałązkami i wieńcem lustrem, na którym znajduje się napis: Ex libris Julius Goldmann, niżej dwa putta trzymające gałązki palmowe. U góry wśród wieńców instrumenty muzyczne. Nazwisko aut. rytowane na wycisku płyty.