Bibliofilskiej pomyślności / T. Jóźwiak. - Jóźwiak, Teofil (1926-1996) (Klub Miłośników Książki, 1963)
Przedstawia wnętrze mieszkania. Na pierwszym planie stolik, na którym znajdują się książki, fajka, lupa, filiżanka i wazon z kwiatami. W tle po lewej regał z książkami, obok niego powieszone na ścianie obrazy. Na regale skrzydlata rzeźba w stylu antycznym.