Michael Koneghl. (1690)
Przedstawia portret Michaela Kongehla, w półpostaci na wprost. Portret w owalnej ramie, przyozdobionej ornamentem roślinnym i wypełnionej wewnątrz inskrypcją. Rama jest wsparta o cokół, pośrodku którego znajduje się kartusz z drugą inskrypcją - obie w języku niemieckim.