Ex Libris Jan Ed. Beránek / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1946)
Przedstawia gryfa trzymającego w łapach umieszczone na trzonkach dwa tampony drukarskie, u dołu napis: Ex Libris Jan Ed. Beránek. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.