Erich Maria Remarque - Ostatnia stacja / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1965)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 10.12.1965 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Marian Kołodziej.