Exlibris J. Svoboda - Fleissig, Vitězlav (1893-1956).; Svoboda, J. (bibliofil). ([Praga], 1932)
Przedstawia postać kobiecą ze skrzypcami w jednej ręce i księgą, na której znajduje się inicjał J. S., w drugiej ręce. U góry lecący gołąbek z gałązką w dziobie. Napis u góry: Exlibris, u dołu: J. Svoboda. Pod kompoz. ołówkiem sygn. aut. i data.
Na odwrociu fioletowym tuszem napis z nazwiskiem aut., datą i miejscem wyd.