Gruss aus Gdingen, Wpr. - Verlag M. Schröter (Gdańsk). (Danzig : Verlag v. M. Schröter, 1897)
Pocztówka pięciokompozycyjna przedstawia: Szkołę ewangelicką, szkołę katolicką, ul. Starowiejską (Dorfstrasse) oraz gospodę w Gdyni, ok. 1900 r.
Ev[a]ng[e]l[isches] Schulhaus ; Kathol[isches] Schulhaus ; Dorfstrasse ; Gasthaus mit Blick zur See.